Badkamer ontwerpen? De juiste badkamer tegels voor de finishing touch
08-06-2015  08:36

Ga je verhuizen of wil je jouw badkamer verbouwen of renoveren? Maak dan eerst een overzicht van de veranderingen die je door wilt voeren en bepaal het beschikbare budget. Ben je er helemaal tevreden over, werk dit dan uit in een ontwerp. De badkamer ontwerpen kun je indien je dit lastig vindt, natuurlijk ook uitbesteden aan een professional.

Wanneer het ontwerp geheel naar je zin is, is het tijd het juiste sanitair en de badkamer tegels uit te zoeken. Ga hiervoor naar een echte badkamerspecialist zodat je zeker weet dat je kunt rekenen op eersteklas kwaliteit en service. Ben je in het ontwerp uitgegaan van een bepaalde stijl, dan kun je gericht gaan zoeken. Is in jouw ontwerp alleen de indeling en het soort sanitair bepaald, dan is het een kwestie van het aanbod in de showroom bekijken. Welke stijl spreekt je aan? Modern, design, landelijk of klassiek? Heb je gevonden wat bij jou past, bepaal dan of het gekozen sanitair overeenkomt met het ontwerp. Indien dit niet het geval is, kun je de verkoper vragen of het sanitair in een andere uitvoering leverbaar is, zodat het voldoet aan de indeling die je voor ogen hebt.

Heb je het sanitair uitgekozen, dan is het tijd de badkamer tegels uit te zoeken. Deze moeten goed bij de kleur en stijl van het sanitair passen. Wanneer je een wat kleinere badkamer hebt, zijn grote tegels een goede optie. Deze zullen de ruimte optisch groter doen lijken. In een grote badkamer kun je alle kanten op en iedere tegelsoort gebruiken. Vergeet niet je goed te laten informeren over de eigenschappen van de tegels. Natuursteen bijvoorbeeld vraagt om een andere manier van onderhoud. Het is belangrijk hier rekening mee te houden. Heb je de juiste vloer- en wandtegels gevonden, dan zal je zien dat deze de badkamer compleet maken en voorzien van de finishing touch.

Vraag de verkoper in de winkel een 3D ontwerp te maken van het door jou uitgekozen sanitair en tegels. Een badkamer ontwerpen kan eenvoudig met een computerprogramma en geeft je een duidelijk beeld van het uiteindelijke resultaat. Zo kun je indien gewenst nog wijzigingen doorvoeren net zolang totdat je er voor 100% tevreden over bent. Laat ook de montage van de badkamer over aan professionals. Zo heb je zelf nergens omkijken naar en rest slechts nog het genieten van jouw gloednieuwe droombadkamer!