De Gezondste Winter-Update Voor Badkamers. Een Sauna Kopen!
01-11-2014  10:42

Wintertijd zaligheid. De dagen worden korter en de koude nachten steeds langer. Thuiskomen in een warm bad klinkt mooi, maar geeft toch niet de voldoening die er echt toe doet. Kou uit de botten drijven met de ultieme experience voor in badkamers is wat je zoekt!

Een sauna kopen is zo gek nog niet

Niet voor niets zijn er zorgverzekeraars die sauna’s in hun zorgpakket aanbieden. Sauna’s geven een stimulans aan de zweetklieren, hormoonafgifte en zeker ook je gemoedstoestand. Je weerstand wordt verbeterd en het lichaam wordt als het ware gespoeld. Hierna voel je je vitaler dan ooit daarvoor.

De werking

In een sauna stijgt de lichaamstemperatuur naar ongeveer 39 graden. Een kunstmatige verhitting waardoor je huidporiën openen en je immuunsysteem daarna goed zijn werk kan doen. De aderen vergroten, je bloeddruk daalt en hierdoor krijgt jouw lichaam de kans om schadelijke stoffen te verwijderen terwijl je zelf geniet van de warmte die jouw lichaam bevangt. Detox in de meest pure vorm!

Verschillende vormen van sauna’s

De populariteit van sauna’s, infraroodcabines, Turkse cabines en de traditionele Finse sauna’s neemt fors toe. Toch hebben ze niet allemaal hetzelfde bereik. Welke wellnesservaring voor jou het meest geschikt is verschilt. Waar je wel zeker van mag zijn is dat een sauna kopen altijd in je voordeel werkt! Of je nu gewoon wil genieten en relaxen of opknappen.

Waar op letten bij de aanschaf

Zoveel badkamers, zoveel wensen en zoveel noden. Wil je er lekker warm bijzitten, dan zijn er een paar punten waar je oog voor moet hebben. Houtsoort is er eentje van. Er zijn houtsoorten die antibacterieel werken en houtsoorten die je puur voor de aromatische eigenschappen gebruikt. Wil je een sauna aanschaffen die dieper in de spieren zijn werk doet of toch een sauna puur om te relaxen? Allemaal vragen om eens goed bij stil te staan zodat je straks niet in de kou staat. Neem geen genoegen met de standaard bouwmarkt die toevallig een paar sauna’s in zijn assortiment heeft staan, maar vind een erkende dealer van kwaliteitsauna’s zodat je weet dat je er straks ook echt warm bijzit.