De juiste tegel voor je nieuwe keuken
11-06-2015  14:08

Het uitzoeken van een nieuwe keuken is natuurlijk een leuke bezigheid. Kies je voor een hoekkeuken of toch liever een kookeiland? Toch kan het ook lastig zijn. Wanneer je niet goed weet welke soort keukens het beste in jouw woning past bijvoorbeeld, of wanneer je het lastig vindt de beste indeling te bepalen.

Gelukkig hoeft dit helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Het begint allemaal met het beschikbare budget. Wanneer je het budget bepaald hebt, kun je kijken naar welke stijl het beste bij jou en je uit een groot en trendy assortiment, maar waar je ook kunt rekenen op professionele adviseurs die je van persoonlijk advies kunnen voorzien. Een goede adviseur luistert naar jouw wensen en zal altijd rekening houden met je budget.

De meeste keukenwinkels maken gebruik van speciale ontwerpprogramma’s die het mogelijk maken de door jou uitgekozen keukenopstelling tot in detail te ontwerpen. Zo kun je de indeling, de kleur, handgrepen of de afmeting aanpassen, zodat alles precies zo wordt, als jij voor ogen hebt. Je krijgt hierdoor direct een duidelijk beeld van het uiteindelijke resultaat. Hierdoor wordt het kiezen van je nieuwe droomkeuken een stuk eenvoudiger.

Maar hoe zit het met de vloer en wanden? Ook hier moet je rekening mee houden. Want wat is een keukens zonder bijpassende wand- of vloertegels? Ideaal is het wanneer je een keukenwinkel hebt uitgekozen waar ze ook tegels verkopen. Zo kun je alles mooi op elkaar afstemmen. Vergeet niet te informeren naar de eigenschappen per tegelsoort. De ene tegel is makkelijker te reinigen en onderhouden dan de ander, laat je daarom goed adviseren over wat het beste bij jouw wensen aansluit.

Heb je de juiste tegel gevonden? Dan is je droomkeuken compleet. Kies je ervoor alles te laten bezorgen en monteren, dan heb je zelf nergens omkijken naar. Wel zo ideaal. Ook prettig te weten is dat je bij een goede keukenzaak kunt rekenen op uitstekende garanties en service. Zo kun je onbezorgd en nog jarenlang van jouw nieuwe aanwinst genieten.