Een Houten Sauna ook Geschikt Voor Kleine Badkamers?
11-12-2014  12:26

Het is de ultieme manier om bij te komen na een drukke dag, of gewoon een ideale manier om even volledig te ontspannen en zelfs aan uw gezondheid te werken. De sauna biedt wat dat betreft tal van mogelijkheden. Helaas beschikt niet iedere gemeente over een openbaar badhuis en mogelijk voelt u zich er niet volledig op het gemak. In die gevallen is het ideaal om thuis over een hete luchtbad te beschikken. Al zijn er redenen te over om thuis een eigen wellnessinstallatie te hebben.

De eerste sauna’s

Al sinds ongeveer tweeduizend jaar bestaat de sauna. Toentertijd begonnen als huisverwarming, maar men kwam al snel achter de heilzame effecten van het hete luchtbad. Badhuizen kwamen snel in opkomst omdat het toentertijd nog bijzonder prijzig was om thuis een sauna te verkrijgen.

De houten sauna vandaag de dag

De sauna die we vandaag de dag kennen, lijkt nog maar in weinig opzichten op de historische variant. In plaats van de lokaal beschikbare houtsoorten, worden er bijvoorbeeld speciale houtsoorten geselecteerd die bijzondere eigenschappen bij zich dragen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de warmte-isolatie. Goede houtsoorten geven een constante temperatuur binnen de cabine, wat niet enkel meer ontspannend maar ook nog eens gezonder is. Vandaag de dag kan er zelfs gewerkt worden met aroma- en lichttherapie om de ervaring nog positiever te maken.

Gezond

In een houten sauna werkt u aan uw gezondheid. Door de hoge temperatuur en luchtvochtigheid, zet u uw lichaam aan het werk wat positieve invloeden heeft op hart en bloedvaten. Buiten dat verwijdert u door het vele zweten een grote hoeveelheid toxines vanuit uw lichaam, dus niet enkel een uitstekende maar ook nog eens een aangename manier om uw lichaam te ontgiften!

Bij iedereen mogelijk?

Het spreekt voor zich dat een sauna ruimte verlangt. Maar ook voor de kleine badkamers zijn er hedendaags oplossingen om alsnog van deze wellness ervaring te kunnen genieten. Voor kleine badkamers zijn een één of tweepersoons sauna zeer geschikt. Wanneer u meer dan een anderhalf vierkante meters beschikbaar heeft, zijn er al mogelijkheden! Vraag uw expert voor meer informatie over fraaie oplossingen voor uw eigen thuissauna.