Een Luxe Keuken Kopen of toch een Goedkope Keukens?
25-12-2014  08:53

De keuken is lang niet meer enkel een functionele ruimte waarin gekookt kan worden. Steeds meer krijgt het een sociaal karakter en wordt er niet alleen gekookt en gegeten, maar ook uitgebreid nagetafeld. Het spreekt dus voor zich dat men steeds meer eisen heeft aan de uitstraling en mogelijkheden die een keukeninstallatie bieden. Hierbij is van belang dat alles qua afmetingen perfect past in de ruimte die daarvoor beschikbaar is. Gelukkig is het door moderne productietechnieken tegenwoordig steeds gemakkelijker om uw eigen keuken samen te stellen op basis van een standaardmodel. Maar wordt dat niet te duur?

De eerste overweging

Een van de belangrijkste dingen om te weten is natuurlijk wat voor type keuken u wilt hebben. Een hoekkeuken heeft bijvoorbeeld een totaal andere uitstraling dan een dubbelwandige keuken of een keuken met kookeiland. Hoekkeukens nemen weel ruimte in, maar geven daarentegen ook weer bijzonder grote mogelijkheden op het gebied van opbergen, zeker wanneer u gebruik maakt van hoekcarrousels. Daarentegen is de optie niet zo interessant wanneer u weinig beschikbare ruimte heeft. In zo'n geval is een dubbelwandige keuken of een rechte keuken weer ideaal. Voldoende opbergmogelijkheden, bewegingsvrijheid en de loopafstanden blijven beperkt daar alles relatief nabij is. Laat u door een specialist adviseren en inspireren betreffende de verschillende mogelijkheden.

Kan een goedkope keukens kwaliteit bieden?

Simpel gezegd: Ja, dat is zeker mogelijk. Wel moet u natuurlijk goed opletten of de lage prijs niet enkel verkregen is door gebruik te maken van inferieure materialen of omdat de garantievoorwaarden zo goed als niet bestaande zijn. Gaat u een keuken kopen en u wil dat het een goedkope keukens is, dan is het een goed idee een kijkje te nemen in een keuken outlet. Hier worden restpartijen, faillissementsopkopen en modellen van het vorige seizoen verkocht. Omdat keukens tijdloos zijn, is dat laatste lang niet zo'n probleem als dat u op voorhand misschien vermoedt. Wilt u toch een keuken kopen in een gewone keukenwinkel en u wilt toch een luxe model aanschaffen tegen een zo'n vriendelijk mogelijke prijs, dan kunt u aan de adviseur navragen of het mogelijk is om een showroommodel te kopen. Omdat deze niet meer in absolute nieuwstaat verkeren, liggen de prijzen een stuk lager dan bij de echte nieuwe modellen. Uw adviseur vertelt u graag meer over de mogelijkheden.