Het kookeiland, de droomkeuken onder de keukens
14-07-2015  12:41

Iedere kookfanaat zal het beamen. Het kookeiland is de meest geliefde keukenopstelling. Het eiland in het midden met daaromheen kastenwanden en een extra werkblad, zorgen ervoor dat alles binnen handbereik is. De praktische indeling maakt het mogelijk maaltijden zo efficiënt mogelijk te bereiden en alle inbouwapparatuur zijn gemakkelijk te bedienen. Logisch dan ook dat eiland opstellingen zo populair zijn.

Net als bij alle andere keukens zijn ook de eiland keukens in ondenkbaar veel uitvoeringen te verkrijgen. Het eiland kan als kookeiland gebruikt worden, maar ook als spoeleiland, werkblad of met een paar krukken eromheen als gezellig middelpunt van de keuken. Wat jouw favoriete opstelling is, hangt af van jouw persoonlijke wensen.

Gelukkig kun je in de betere keukenzaak rekenen op deskundig advies. De verkoopadviseur zal luisteren naar wat jouw wensen zijn en rekening houden met jouw budget. Wanneer je alle eiland opstellingen in de showroom bekeken hebt en een keuze hebt kunnen maken, kun je de keuken fine tunen. Want hebben de kastjes wel de juiste kleur, en is het werkblad wel wat je zocht?

Het samenstellen van de perfecte is door de uitgebreide keuzemogelijkheden niet zo eenvoudig. Gelukkig kan de verkoopadviseur gebruik maken van een 3D programma waarmee een tekening gemaakt kan worden van de eilandkeuken die jij hebt uitgekozen. Zo kun je goed zien hoe de keuken eruit komt te zien in de kleur die jij mooi vindt en met de door jou uitgekozen indeling, apparatuur en materialen. Pas als het ontwerp helemaal naar jouw wensen is, bestel je de keuken.

Een ander groot voordeel van het kopen van een keuken in de betere keukenzaak, is dat je jouw aankoop thuis kunt laten bezorgen en deze door echte professionals kunt laten monteren. Indien nodig breken ze eerst de oude keuken af en worden de oude materialen afgevoerd. Het is zelfs mogelijk de monteurs wanneer nodig leidingen te laten verleggen, of stucwerk uit te laten voeren. Is de ruimte gereed? Dan wordt de nieuwe keuken geplaatst. Zelf heb je dus nergens omkijken naar. Je hoeft alleen maar te wachten tot het werk is uitgevoerd en wat dan nog rest is genieten van jouw gloednieuwe eilandkeuken!