Keuken Kopen? Het Werkblad en de Tegels Bepalen de Uitstraling
13-12-2014  07:34

Een keuken kopen is een hele investering waar veel bij komt kijken. Niet alleen financieel een grote verantwoording, maar ook een keuze die normaal gesproken voor tientallen jaren uw kookplezier bepaalt. En aangezien de keuken steeds meer een centrale plaats in de woning inneemt, ook een locatie waar u dagelijks uren in kunt verblijven. Zeker een keuze waar u dus enige tijd bij stil moet staan. Een groot gedeelte van de uitstraling wordt verkregen dankzij het werkblad en de tegels.

Welk type keuken heeft u voor ogen?

Goed om te weten is allereerst wat voor model u in huis wenst te hebben. Een hoekkeuken en keuken met kookeiland zijn natuurlijk prachtig, maar niet erg functioneel wanneer u maar weinig ruimte ter beschikking heeft. In dat geval kunt u bijvoorbeeld beter voor een rechte keuken gaan. Rechte opstellingen bieden genoeg ruimte en zijn gemakkelijk omdat de loopafstanden minimaal blijven. Bepaal voor uzelf wat uw wensen zijn en aan de hand daarvan kunt u het type keuken en de indeling bepalen.

Het werkblad

Een belangrijk onderdeel van de keuken is natuurlijk het werkblad. Deze zijn beschikbaar in verschillende materialen. Graniet heeft een luxe uitstraling en is zeer hittebestendig en krasbestendig. Voor veel mensen is dit dan ook het perfecte werkblad. Graniet is echter zeer prijzig en mocht u de keuken uitbreiden, wordt het lastig om nog bijpassend graniet te vinden omdat het een natuursteen betreft. Daarom geven veel mensen de voorkeur aan composiet. Ook dit heeft een luxe uitstraling en goede werkeigenschappen maar is al een stuk goedkoper. Wilt u gaan voor het goedkoopste aanrecht, dan is kunststof perfect. Het is schadebestendig, vochtwerend en erg goedkoop.

Tegels

Een fraai type tegel zorgt voor de finishing touch wanneer u uw keuken een bijzondere uitstraling wilt geven. Dankzij moderne technieken zijn ze verkrijgbaar in tal van maten en in verscheidene materialen. Grote tegels zorgen voor een ruimere aanblik van uw kookvertrek terwijl u met kleine tegels een speels effect kunt creëren. Houd dus goed voor ogen wat voor uitstraling u aan uw keuken mee wilt geven. Een keuken kopen doet u best bij een professionele keukenzaak. Zij hebben jarenlange ervaring in huis waarmee ze ervoor zorgen dat u binnen no time in uw droomkeuken staan. Uw persoonlijk adviseur staat graag voor u klaar.