Keukens niet compleet zonder bijpassende wand- vloertegels
22-08-2016  12:03

Je kunt wel zeggen dat de keukens het hart van de woning zijn. We brengen er iedere dag weer heel wat tijd door. Niet alleen voor het ontbijt, de lunch, of het avondeten, maar ook voor een kopje koffie met de krant, huiswerk van de kinds, of een goed gesprek. Juist omdat we steeds vaker meer tijd in de keukenruimte doorbrengen, is het van belang dat deze ruimte prettig aanvoelt en past bij je persoonlijke wensen.

Een keuken moet vooral praktisch zijn. Dus een logische indeling die het mogelijk maakt tijdens het koken snel van de spoelbak naar het fornuis te kunnen navigeren en andersom. Er moet voldoende opbergruimte zijn voor potten, pannen, servies en bestek en een ruim aanrecht voor het bereiden van gerechten. Al deze elementen zijn onmisbaar in een goede keuken. Toch is er nog een ander belangrijk onderdeel: het onderhoud. Omdat er in een keuken nogal wat geknoeid en gespetterd wordt, moeten de oppervlakken eenvoudig en snel gereinigd kunnen worden. Het aanrecht, de keukenkastjes, maar ook de wand en vloer zijn hier onderdeel van. Het is daarom raadzaam te kiezen voor vloer- en wandbekleding van een materiaalsoort die je eenvoudig kunt reinigen. Tegels zijn wat dat betreft al jaren favoriet. Natuurlijk vanwege het feit dat je deze met een vochtige doek snel af kunt nemen, maar ook omdat ze verkrijgbaar zijn in tal van materialen, afmetingen en kleuren en daardoor passen bij iedere stijl en smaak.

Zo kun je voor de wand kiezen voor kleine mozaïektegels bijvoorbeeld. Gekleurd of met hier en daar een leuk kleuraccent. Grote witgekleurde tegels die de ruimte optisch groter doen lijken, of geglazuurde oud uitziende tegels voor het creëren van een romantische en landelijke sfeer. Ook de vloertegels zijn een belangrijk onderdeel. Stem deze af op de wandtegels zodat er een mooi geheel ontstaat. Wist je dat er tegenwoordig ook vloertegels verkrijgbaar zijn die eruitzien als parket? Deze keramische tegels worden ook wel houtlook tegels genoemd en geven je keuken een warme uitstraling met het gemak van een tegelvloer. Ze zijn niet van echt hout te onderscheiden! Natuurlijk ideaal voor keukens!

Blog 1 Blog 2 Blog 3 Blog 4 Blog 5 Blog 6 Blog 7 Blog 8 Blog 9 Blog 10 Blog 11 Blog 12 Blog 13 Blog 14 Blog 15 Blog 16 Blog 17 Blog 18 Blog 19 Blog 20 Blog 21 Blog 22 Blog 23 Blog 24 Blog 25 Blog 26 Blog 27 Blog 28 Blog 29 Blog 30 Blog 31 Blog 32 Blog 33 Blog 34 Blog 35 Blog 36 Blog 37 Blog 38 Blog 39 Blog 40