Kies de juiste keukenwinkel voor jouw kookeiland
12-06-2015  12:08

Het is toch wel een droom van de meeste keukenliefhebbers, een kookeiland. Niet alleen vanwege de prachtige uitstraling, het is ook nog eens een zeer prettige keukenopstelling. Met een vrijstaand eiland en daarbij keukenwanden waarin diverse keukenapparatuur verwerkt is, heb je alles binnen handbereik.

Toch kan het uiteindelijk lastig zijn de juiste eilandkeuken te vinden. De beste aanpak is dan ook eerst te bepalen wat de keuken mag kosten. Wanneer het budget vaststaat, kun je al gerichter gaan zoeken. Er zullen diverse uitvoeringen afvallen omdat deze simpelweg te duur zijn. Ga altijd naar een keukenwinkels waar ze eersteklas kwaliteit verkopen. Hier kun je namelijk rekenen op goed advies, de beste producten en uitstekende garantievoorwaarden. Weet je al welke stijl het beste bij je past? Modern, design of juist landelijk? De meeste mensen hebben wat de stijl betreft een duidelijke voorkeur. Je kunt dus alle keukens die hier niet aan voldoen overslaan.

Goed, je selectie is nu al een stuk specifieker. Alle eilandkeukens passend bij jouw smaak en binnen jouw budget zijn nu over. Het is nu een kwestie van vergelijken. Welke uitvoering spreekt je het meest aan? Vaak zijn er al snel een paar keukens die eruit springen. Zet de voordelen per keuken op een rijtje. Een goede verkoper kan je hier bij helpen.

Een voordeel van het uitzoeken van een keuken in een goede keukenwinkels is dat de verkoper met behulp van een 3D ontwerpprogramma een ontwerp kan maken van de keuken die jij het mooist vindt. Zo zie je in één oogopslag of de door jou gekozen kleur in combinatie met het werkblad dat je hebt uitgezocht wel echt een goede combinatie is. Soms blijkt ineens de indeling die je voor ogen hebt niet zo praktisch. Je kunt dit dan op je gemak aanpassen. De verkoopadviseur zal je hier bij helpen.

Heb je jouw kookeiland geheel naar wens samengesteld? Gefeliciteerd, binnen no-time kun je genieten van je nieuwe droomkeuken. Tenminste, je zal eerst op de levering en montage moeten wachten. Maar als je dit volledig uitbesteedt, heb je zelfs nergens omkijken naar. Je hoeft alleen maar te genieten!