Tegels Badkamer en Keuken Onmisbaar
15-07-2015  06:37

Eigenlijk zijn tegels in zowel keukens als badkamers onmisbaar. Wand- en vloertegels bieden flink wat voordelen. In ruimtes waarop volop water wordt gebruikt zijn waterbestendige materialen noodzakelijk. Tegels kunnen goed tegen vocht, kunnen tegen een stootje en zijn eenvoudig te reinigen en onderhouden. En niet geheel onbelangrijk, tegels zien er gewoon mooi uit. Het oog wil tenslotte ook wat!

Tegels badkamer

De tegelcollecties van tegenwoordig zijn werkelijk prachtig. Mozaïek tegels en wandstrips zijn de laatste trends. Ze geven een zeer eigentijdse look aan iedere badkamer. Daarnaast zijn er tegels verkrijgbaar in zeer veel materiaalsoorten, kleuren en afmetingen. Wanneer je een kleine badkameroppervlakte hebt, kies dan voor grote tegels van 60x60 cm bijvoorbeeld. Door grote tegels te gebruiken, lijkt de ruimte optisch groter. Ook zijn er speciale antislip vloertegels te verkrijgen. Deze zijn ideaal voor ouderen en kinderen, want uitglijden en lelijke valpartijen worden hiermee voorkomen.

Tegels keukens

Ook in keukens worden nog steeds veel tegels toegepast. Hoewel er eindeloos veel wand – en vloertegels voor in de keuken verkrijgbaar zijn, zien we ook steeds vaker RVS, houtlook en glazen achterwanden. Deze zijn net als tegels gemakkelijk te reinigen en daarom zeer geschikt om te gebruiken in ruimtes waar regelmatig met water en andere vloeistoffen gespetterd wordt. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de achterwand en vloer goed bij de kleur van de keukenkastjes passen. Zo ontstaat er een mooi geheel.

Advies tegelsoorten

Welke tegelsoort jouw voorkeur heeft en wat het beste past bij jouw smaak en interieur, is natuurlijk erg persoonlijk. Laat je daarom goed informeren over het brede scala aan mogelijkheden en adviseren over de verschillende eigenschappen per tegelsoort en het onderhoud daarvan. Vaak kun je indien nodig ook speciale onderhouds- en reinigingsmiddelen aanschaffen. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste tegel kiest.

Tegels badkamer en keuken laten plaatsen

Heb je de perfecte tegels gevonden, kies er dan voor deze thuis te laten bezorgen en te laten plaatsen. Zo weet je zeker dat dit door echte vaklui wordt uitgevoerd en er strak werk wordt afgeleverd. Zo kun je nog jarenlang genieten van een strak geplaatste tegelwand of tegelvloer!