Waar op Letten bij Design Badkamers of Keuken Kopen
02-03-2015  11:44

Een nieuwe badkamer of keuken kopen doet u niet zomaar. Het is een flinke investering waar veel bij komt kijken. Het is een aanschaf waar u in het dagelijks leven niet vaak mee in aanraking komt. Zo wordt het al snel een heus avontuur. Buiten budget en uw smaak zijn er immers nog vele andere facetten waar u rekening mee moet houden. Hoe vergemakkelijkt u de keuze en aankoop van design badkamers en keukens?

Oriëntatiefase

Velen oriënteren zich op het internet.Soms handig maar vaak ook zonde. Zo leert u immers niet alle functionaliteiten van een keuken of badkamer kennen. In de showroom ziet u de objecten van dichtbij en kunt u de kwaliteit controleren. U kunt ze zelfs in werking zien zodat u zeker weet dat het net zo goed werkt als dat vooraf beloofd wordt. In de showroom komt uw ervaring tot leven. Uw zintuigen worden geprikkeld. En dat vergemakkelijkt de keuze behoorlijk.

Het technische verhaal

Design badkamers of een keuken kopen vergt natuurlijk wel meer dan even de showroom inlopen om vervolgens weer met een keuken of badkamer huiswaarts te keren. Die prachtige hoekkeuken moet immers wel in uw kookruimte passen. En wanneer het past, is het wel zo prettig als de afzuigkap niet uw zicht uit het keukenraam ontneemt en uw doucheruimte juist weer goed beschermd is tegen zicht van buiten. Daarom is het van groot belang dat de ruimtes goed opgemeten worden en er vervolgens een plan van aanpak opgesteld wordt. Uw persoonlijke adviseur helpt u hier natuurlijk graag bij op weg. Zo weet u zeker dat alles tot in de naadjes geregeld is en komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Binnen het budget blijven

Wanneer u gebonden bent aan een bepaald budget, is het soms alsnog mogelijk om meer keuken- of badruimte voor uw geld te krijgen. Veel specialisten hebben immers een budgethoek waar oudere modellen verkocht worden. Omdat het investeringen betreft die erop berekend zijn vele jaren mee te gaan, is een ouder model immers alles behalve verouderd. Een andere optie is om na te vragen of bepaalde showroommodellen in de verkoop staan. Zo bespaart u ook al snel tientallen procenten op de aankoop terwijl de keuken in principe zo goed als nieuw is. Uw adviseur vertelt u graag meer over de mogelijkheden.